Η τραπεζαρία είναι συχνά από τα δωμάτια που δε δίνουμε μεγάλη προσοχή για τη διακόσμησή τους. Παρ’ όλα αυτά, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού σου, μιας κι εκεί μαζεύεται η οικογένειά για να μοιραστεί τα γεύματά της. Είναι δηλαδή ο χώρος, όπου ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να περάσει ποιοτικό χρόνο.

Αν θέλεις να ανανεώσεις την τραπεζαρία σου, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να αλλάξεις το τραπέζι και τις καρέκλες. Μπορείς να βρεις σετ τραπεζαρίας σε πολλά διαφορετικά στυλ, ή απλά μπορείς να πειραματιστείς με διαφορετικές και ιδιαίτερες καρέκλες. Όποιο κι αν είναι το γούστο σου όμως, θα μετατρέψεις την τραπεζαρία σου στο καλύτερο δωμάτιο του σπιτιού σου. 

Ας ανακαλύψουμε, λοιπόν, το πώς μπορείς να δώσεις μια νέα αισθητική στην τραπεζαρία σου, ώστε να γίνει ένας ανανεωμένος χώρος όπου θα έρχεσαι πιο κοντά με τους δικούς σου ανθρώπους.


01. Επίλεξε Ξεχωριστές Καρέκλες

Το πρώτο βήμα για την ανανέωση της τραπεζαρίας σου, χωρίς πολύ κόπο είναι η αλλαγή των καρεκλών. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά σχέδια για να διαλέξεις, ώστε να πετύχεις το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι. Διάλεξε ανάμεσα σε καρέκλες που δένουν αρμονικά με το τραπέζι σου ή, αν θες να κάνεις τη διαφορά, σε χρωματιστές καρέκλες. Μια καλή επιλογή είναι οι δερμάτινες καρέκλες, ή αυτές που είναι επενδυμένες με ύφασμα. Σε κάθε περίπτωση, διάλεξε καρέκλες που είναι άνετες. Μια πολύ ιδιαίτερη και μοντέρνα πρόταση είναι αντί για καρέκλες να δοκιμάσεις ένα παγκάκι για την τραπεζαρία σου.

Δες τις all4home επιλογές σου σε καρέκλες


02. Τα Τραπέζι είναι το Κομμάτι που Πρέπει να Τραβάει την Προσοχή

Το κομμάτι όμως, που τραβάει την προσοχή σε μια τραπεζαρία είναι αναμφισβήτητα το τραπέζι. Ακόμα κι αν δεν αλλάξεις κάποιο από τα υπόλοιπα έπιπλα, η αλλαγή του τραπεζιού θα κάνει το χώρο σου να μοιάζει διαφορετικός. Το πρώτο σου κριτήριο στην επιλογή τραπεζιού θα πρέπει να είναι οι διαστάσεις του. Επίλεξε ένα που να χωράει ολόκληρη την οικογένειά σου, αλλά καλό θα ήταν να μπορεί να επεκταθεί, ώστε να χωράνε και οι καλεσμένοι σου. Το κλασικό ξύλινο τραπέζι είναι μια ασφαλής επιλογή κι αν θες να δώσεις μια πιο μοντέρνα νότα, επίλεξε ένα σκουρόχρωμο ή μαύρο ξύλο. Επίσης, ακόμα μια ιδιαίτερη επιλογή είναι το γυάλινο τραπέζι.  


03. Ανάμειξε Διαφορετικά Στυλ

Αν ξεφυλλίσεις ένα περιοδικό για την εσωτερική διακόσμηση θα παρατηρήσεις πως η τάση είναι να αναμειγνύονται τα διαφορετικά στυλ. Έτσι, δε θα δεις πολλά σετ τραπεζαρίας, όσο τραπέζια και καρέκλες που φαινομενικά δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Αν συνδυάσεις διαφορετικά υλικά και χρώματα μπορείς να πετύχεις ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Για ένα παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα, για παράδειγμα, δοκίμασε να τοποθετήσεις καρέκλες με έντονα διαφορετικά χρώματα.

04. Ανακάλυψε την Σκανδιναβική Αισθητική

Ακόμα μία κυρίαρχη τάση των τελευταίων χρόνων στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι η υιοθέτηση της σκανδιναβικής αισθητικής. Για να το πετύχεις αυτό, επίλεξε ανοιχτόχρωμα έπιπλα, ενώ όλα τα διακοσμητικά και οι κουρτίνες πρέπει να είναι σε γήινα χρώματα. Μια επιπλέον νότα θα δώσουν γούνινα μαξιλαράκια για τις καρέκλες σου σε ανοιχτά χρώματα, όπως κρεμ ή μπεζ.

05. Παίξε με Διαφορετικά Μοτίβα

Ένας άλλος τρόπος, με τον οποίο μπορείς να ανανεώσεις την τραπεζαρία σου είναι να δοκιμάσεις διαφορετικά μοτίβα. Οι επενδυμένες καρέκλες σου μπορούν να έχουν τα δικά τους ιδιαίτερα σχέδια, ενώ μπορεί να γίνει το ίδιο και στις κουρτίνες. Μια καλή ιδέα είναι επίσης να επενδύσεις τον ένα τοίχο της τραπεζαρίας με μια ταπετσαρία με ξεχωριστό μοτίβο.

Η τραπεζαρία είναι ο χώρος όπου εσύ και η οικογένειά σου συναντιέστε και ανταλλάσσετε στιγμές. Αφιέρωσε χρόνο για ν’ ανακαλύψεις με ποια έπιπλα μπορείς να κάνεις το δωμάτιο αυτό να μοιάζει σα να βγήκε μέσα από τις σελίδες ενός περιοδικού.