Η καθημερινότητά σου είναι γεμάτη με ηλεκτρικές συσκευές, είτε βρίσκεσαι στο σπίτι είτε στον εργασιακό σου χώρο. Έτσι, οποιαδήποτε διακοπή του ρεύματος ή και βλάβη στη συσκευή θα φέρει πολλά ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Ειδικά στην περίπτωση μιας επιχείρησης, όπως είναι μια ξενοδοχειακή μονάδα, η κακή λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών μπορεί να είναι καταστροφική. Γι’ αυτό, παρακάτω σου δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, για να προστατέψεις τις συσκευές σου.

Τι μπορεί να προκαλέσει Βλάβη στις Ηλεκτρικές σου Συσκευές

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στις ηλεκτρικές σου συσκευές. Ο πιο συνηθισμένος από αυτούς είναι η φυσική φθορά που προκαλείται από την καθημερινή χρήση. Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές έχουν έναν συγκεκριμένο κύκλο ζωής κι όσο περισσότερο χρησιμοποιούνται, τόσο πιο γρήγορα φτάνουν προς το τέλος τους. Παράλληλα, η κακή χρήση μπορεί να αποτελέσει ακόμα ένα λόγο για την εμφάνιση θεμάτων.

Παρ’ όλα αυτά, ο πιο σημαντικός λόγος, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει ακόμα και κάψιμο των ηλεκτρικών συσκευών, είναι οι διαταραχές της τάσης του ρεύματος. Δυστυχώς, αυτό το φαινόμενο είναι αναπόφευκτο και μπορεί παρατηρηθεί ακόμα κι όταν η ροή του ρεύματος φαίνεται να είναι κανονική. Διαταραχές της τάσης μπορούν να προκληθούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως είναι οι κεραυνοί, από κάποιο βραχυκύκλωμα, ή ακόμα και κατά την επαναφορά του ρεύματος μετά από μια διακοπή.

Για ν’ αποφύγεις όμως, τις βλάβες που προκαλούνται από αυτούς τους λόγους, μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

01. Προμηθεύσου ένα Πολύπριζο Ασφαλείας

Μια απλή και οικονομική λύση είναι να προμηθευτείς ένα πολύπριζο ασφαλείας. Τα συγκεκριμένα πολύπριζα έχουν ενσωματωμένους διακόπτες και όταν εντοπίσουν ότι η τάση υπερβαίνει ένα προκαθορισμένο όριο κλείνουν αυτόματα. Αυτό δουλεύει καλά με συσκευές που έχουν μπαταρία, γιατί σου δίνει το χρόνο να απενεργοποιήσεις τη συσκευή κανονικά.

02. Επένδυσε σε ένα UPS

Το UPS είναι μια συσκευή απαραίτητη για κάθε επιχείρηση. Αυτό που κάνει είναι να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για κάποιο χρονικό διάστημα, μετά από μία απότομη διακοπή του δικτύου. Έτσι, καμία συσκευή δεν τίθεται σε κίνδυνο, μιας και μπορούν να απενεργοποιηθούν μέχρι να αποκατασταθεί το δίκτυο. Αναλογίσου μόνο, πόσο μεγάλη ζημιά θα μπορούσε να προκληθεί σε μια επιχείρηση, όπως ένα ξενοδοχείο, στην οποία λειτουργούν πολλές ηλεκτρικές συσκευές ταυτόχρονα.

03. Εγκατάστησε τις Συσκευές σου Σωστά

Ορισμένες ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να συνδεθούν πολύ εύκολα, απλά βάζοντας την πρίζα. Άλλες όμως, όπως είναι οι περισσότερες λευκές συσκευές, απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Σε κάθε περίπτωση, για να είσαι σίγουρος ότι όλα έχουν συνδεθεί σωστά, ζήτα τη βοήθεια ενός ειδικού.

04. Διάβασε το Φυλλάδιο Οδηγιών

Σε κάθε συσκευασία οποιασδήποτε συσκευής θα βρεις ένα φυλλάδιο οδηγιών, το οποίο όμως, η πλειοψηφία δε διαβάζει. Θα ήταν καλό όμως, όταν αγοράζεις μια καινούργια συσκευή, να ρίξεις μια ματιά στο περιεχόμενό του. Μπορεί να γνωρίζεις τα περισσότερα από αυτά που αναγράφονται μέσα, όμως, πιθανώς να βρεις και μυστικά, τα οποία θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη συσκευή για περισσότερο καιρό.

05. Συντήρησε τις Συσκευές σου Συχνά

Κάθε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή χρειάζεται συντήρηση. Φρόντισε να την καθαρίζεις συχνά και να φροντίζεις να μην συγκεντρώνεται σκόνη. Αν παρατηρήσεις κάποιον περίεργο ήχο, ή κάτι που δεν είναι συνηθισμένο, συμβουλεύσου έναν ειδικό.

 

Με τη σωστή χρήση και τη φροντίδα, οι ηλεκτρικές σου συσκευές θα κρατηθούν σαν καινούργιες για πολλά χρόνια. Ανακάλυψε σήμερα στην all4home ποιοτικές συσκευές που θα σου κάνουν τη ζωή πιο άνετη!