Αν το σπίτι σου είναι μικρό η διακόσμησή του γίνεται δύσκολη υπόθεση. Όλα τα δωμάτια θα πρέπει να διαμορφωθούν, ώστε να είναι λειτουργικά και να διευκολύνουν την καθημερινότητα. Αυτό γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο στα δωμάτια που χρησιμοποιεί ολόκληρη η οικογένεια, όπως είναι το σαλόνι. Ένα μικρό σαλόνι μπορεί να πέσει στην παγίδα να φαίνεται παραφορτωμένο κι ακόμα πιο μικρό. Φυσικά, υπάρχουν λύσεις!

Σε αυτό το άρθρο, σου προτείνουμε τρόπους, με τους οποίους μπορείς να κάνεις το σαλόνι σου να φαίνεται μεγαλύτερο.

01. Επίλεξε τα Σωστά Έπιπλα

Το πρώτο βήμα, για να δημιουργήσεις έναν άνετο χώρο, όσο μικρός κι αν είναι στην πραγματικότητα, είναι να επιλέξεις τα σωστά έπιπλα. Μη διαλέξεις ογκώδη έπιπλα, που γεμίζουν το δωμάτιο. Ειδικά ο καναπές που θα διαλέξεις, φρόντισε να είναι σύμφωνος με τις διαστάσεις του δωματίου και να έχει αποθηκευτικό χώρο. Ένα ακόμα κόλπο, είναι τα υπόλοιπα έπιπλα που θα διαλέξεις, να έχουν ποδαράκια, ώστε από κάτω να μπορείς να τοποθετήσεις κουτιά, που θα δουλεύουν ως αποθηκευτικοί χώροι.


Διθέσιος Καναπές - Κρεβάτι 168/78/77 εκ., VERDE, Evromar

02. Βάψε τους Τοίχους με ένα Φωτεινό Χρώμα

Ακόμα ένα μυστικό, που θα κάνει το σαλόνι σου να φαίνεται μεγαλύτερο, είναι να το φωτίσεις με όποιον τρόπο μπορείς. Ο πιο σίγουρος τρόπος, για να γίνει αυτό, είναι να επιλέξεις ένα ανοιχτό χρώμα, και ειδικά το λευκό. Οι γήινοι τόνοι και το λευκό μπορούν ν’ αναδείξουν τις διαστάσεις του δωματίου, με έναν φυσικό τρόπο. Επιπλέον, μπορείς να μην περιορίσεις αυτή την τάση μόνο στους τοίχους, αλλά να επεκταθείς και στα έπιπλα, επιλέγοντας ανοιχτούς τόνους ξύλου και λευκά διακοσμητικά. Παράλληλα με αυτό, τοποθέτησε και ένα μοντέρνο φωτιστικό, που θα παρέχει άπλετο φως.


Τριπλό κρεμαστό φωτιστικό σε σχήμα διαμαντιού με άσπρο κάλυμμα, CICLIO250

03. Δώσε την Αίσθηση του Ύψους

Για να αποκτήσει ύψος το μικρό σου σαλόνι, θα πρέπει να ακολουθήσεις ένα από τα παρακάτω κόλπα. Πρώτα απ’ όλα, τοποθέτησε το κουρτινόξυλο, όσο πιο κοντά στο ταβάνι μπορείς. Παράλληλα, η κουρτίνα θα πρέπει ν’ ακουμπάει το πάτωμα κι όχι να είναι πιο κοντή. Ακόμα, μπορείς σε έναν τοίχο να τοποθετήσεις μια ταπετσαρία ή απλά να τον βάψεις σε ένα μοτίβο με παχιές κάθετες γραμμές. Προσοχή όμως, οι ρίγες θα πρέπει να ξεκινούν από το πάτωμα και να φθάνουν μέχρι και το ταβάνι. 

04. Άφησε Σαφείς Διαδρόμους

Γενικά, ένα μικρό σαλόνι δεν θα πρέπει να είναι φορτωμένο με πολλά αντικείμενα. Τα πιο μικρά σε διαστάσεις έπιπλα πρέπει να αφήνουν ελεύθερους διαδρόμους, για να διευκολύνουν την κίνηση μέσα σε αυτό. Για να αφήσεις κενό χώρο, επίλεξε κάποιο σκαμπό, αντί για πολυθρόνα, ένα έπιπλο που πιάνει γενικά αρκετό χώρο. Επιπλέον, τα διακοσμητικά, που θα επιλέξεις φρόντισε να είναι κι αυτά μικρά, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχει άνεση.


Σκαμπό αποθηκευτικό, GRAND, Genomax

05. Χρησιμοποίησε το Έντονο Χρώμα σε Μικρές Επιφάνειες

Αν σου αρέσουν τα έντονα χρώματα και θέλεις οπωσδήποτε να τα χρησιμοποιήσεις, τότε αυτό πρέπει να το κάνεις σε μικρές δόσεις. Διάλεξε διακοσμητικά, όπως μικρά μαξιλάρια για τον καναπέ σου, στα αγαπημένα σου χρώματα. Επίσης, μπορείς να βάψεις έναν τοίχο, σε κάποιο τέτοιο χρώμα. Επίλεξε όμως έναν τοίχο που έχει κάποιο έπιπλο, όπως μια βιβλιοθήκη ή ένα σύνθετο, ώστε να μη φαίνεται πολύ στο μάτι και μικραίνει τον χώρο.

 

Αυτές είναι μερικές πρακτικές συμβουλές, για να κάνεις το σαλόνι σου να φαίνεται μεγαλύτερο. Αναζήτησε τα κατάλληλα έπιπλα και διακοσμητικά, που θα προσθέσουν χρώμα κι άνεση στο χώρο σου στην all4home.