Menu
Το καλάθι σας

Έπιπλα

Είτε βρίσκεστε σε διαδικασία δημιουργίας του νέου σας σπιτικού είτε θέλετε να κάνετε απλά μια αλλαγή, όπως κατά πάσα πιθανότητα ήδη γνωρίζετε τα έπιπλα αποτελούν τον βασικό άξονα αυτής της αλλαγής! 


Τα ερωτήματα που καλείστε να απαντήσετε είναι πολλά: 

  • Ποια είναι η ιδανική διαρρύθμιση; 

  • Ποια έπιπλα είναι τα κατάλληλα;

  • Ποια ταιριάζουν στο χώρο;  

  • Ποιο υλικό είναι το καλύτερο; 

  • Με ποια σειρά να τα αγοράσω;


… και άλλα τόσα! Αν, λοιπόν, θέλετε να είστε πλήρως έτοιμοι για αυτή την αλλαγή συνεχίστε την ανάγνωση! Στο κείμενο αυτό θα αναλύσουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε, για να επιλέξετε έπιπλα: από τα έπιπλα εισόδου μέχρι και τα έπιπλα μπάνιου

Πώς επιλέγουμε έπιπλα για το σπίτι, το σαλόνι… και κάθε χώρο; 

Είτε ξεκινήσατε τώρα τη διαδικασία επιλογής επίπλων είτε βρίσκεστε στην αναζήτηση εδώ και καιρό, σίγουρα έχετε διαβάσει πληθώρα άρθρων σχετικά με τα χρώματα, την ιδανική διαρρύθμιση, το minimal style και πολλές ακόμη ορολογίες που κάθε άλλο παρά εύκολη κάνουν τη διαδικασία! 


Η δική μας διαδικασία αποτελείται από 5 βήματα και θα σας λύσει τα χέρια όποιον χώρο και αν θέλετε να επιπλώσετε


1. Ξεκινήστε, θέτοντας ένα βασικό προϋπολογισμό. Πολλές φορές, ξεκινάμε την αναζήτηση χωρίς να έχουμε εικόνα της αγοράς ή του ενδεχόμενου κόστους. Το πρώτο βήμα που θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε με ευκολία μετέπειτα είναι ο ορισμός ενός μακροχρόνιου πλάνου. Σκεφτείτε σε βάθος χρόνου τις αλλαγές που θέλετε να πραγματοποιήσετε στο χώρο σας και το ποσό που είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε σε αυτές. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσετε να δείτε τη συνολική εικόνα αλλά και θα οδηγηθείτε πιο εύκολα σε αποφάσεις. 


2. Βρείτε το προσωπικό σας στυλ. Τα έπιπλα είναι μεν βασική επιλογή για το χώρο σας αλλά η Νο1 απόφαση που μπορεί να μεταμορφώσει κυριολεκτικά ένα δωμάτιο είναι τα χρώματα! Και τα δύο μπορούν να οριστούν πολύ εύκολα αν καταλήξετε στο home decor ή home aesthetic που σας ταιριάζει. 


Βλέποντας ορισμένες εικόνες, σίγουρα θα παρατηρήσετε ένα μοτίβο στα aesthetics που σας αρέσουν. Μια φράση που συχνά ακούμε και ισχύει απόλυτα: 

"Είναι σημαντικό ο χώρος που θα δημιουργήσουμε να μας εμπνέει συναισθήματα που θέλουμε να έχουμε στο οικείο μας περιβάλλον."


Ο χώρος μας, είτε πρόκειται για το χωλ, το σαλόνι είτε για τα υπνοδωμάτια αποτελεί προέκταση της προσωπικότητάς μας. Τι θέλουμε, λοιπόν να εμπνέει; Ζεστασιά; Απλότητα; Δημιουργικότητα; Ένταση; Αρμονία; Ανάμεσα στις αναρίθμητες επιλογές, υπάρχουν ορισμένες οι οποίες είναι με διαφορά πιο δημοφιλείς: scandinavian/minimal, modern, industrial, vintage, κ.α.


Το scandinavian aesthetic γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Επικεντρώνεται σε καθαρές, απλές γραμμές και χρώματα. Χαρακτηριστικά του είναι η λιτότητα/μινιμαλισμός, το απαλό λευκό χρώμα και η δημιουργία αντιθέσεων με ζωντανά φυτά. Το στυλ αυτό είναι αναμφίβολα διαχρονικό και εμπνέει αρμονία και ηρεμία. 


Το μοντέρνο στυλ θυμίζει το σκανδιναβικό, ωστόσο δεν είναι εξίσου λιτό. Χρησιμοποιούνται επίσης λιτές γραμμές αλλά και γήινες αποχρώσεις, χωρίς έντονες αντιθέσεις ή υπερβολές. Εμπνέει αρμονία και φυσικότητα αλλά διαθέτει και μια ένταση που “σπάει” το καθαρό λευκό του σκανδιναβικού. 


Το industrial style είναι αρκετά εκκεντρικό και ίσως αρχικά φαντάζει ημιτελές αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά εμπνέει μια ιδιαίτερη φινέτσα. Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης προσέγγισης είναι η ανάδειξη των ακατέργαστων υλικών, όπως οι  “γυμνοί τοίχοι”, τούβλα, οι ορατοί σωλήνες και μέταλλα. 


Το vintage σαν όρος χρησιμοποιείται πολλές φορές για να αναφερθούμε σε κάτι το οποίο είναι άλλης εποχής. Η ουσία του vintage interior design είναι να δοθεί νέα πνοή σε παλιά αντικείμενα. 

Συνδυάζει αρμονικά μοντέρνες συσκευές με νότες από ρετρό αντικείμενα και έπιπλα. Με αυτό τον τρόπο προσδίδει μια αίσθηση νοσταλγίας και “ζεστασιάς”.


Ξεκινήστε, λοιπόν, την αναζήτησή σας βρίσκοντας εικόνες από διάφορα στυλ interior design! Μην ξεχάσετε να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά στο aesthetic που θα επιλέξετε! 


3. Ποια θα είναι η χρήση του χώρου; Ένας παράγοντας που συχνά αμελούμε κατά τη δημιουργία του ιδανικού για εμάς χώρου είναι η πρακτικότητα. Δύο βασικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε είναι: 

  • Ποιοί θα μένουν σε αυτό το χώρο;

  • Πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός ο χώρος κατά κύριο λόγο;


Αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια θα πρέπει σίγουρα να αναλογιστείτε το υλικό και την ανθεκτικότητα των επίπλων, καθώς αν δεν το σκεφτείτε καλά, μπορεί αυτά τα έπιπλα να σας παιδέψουν στην καθημερινότητά σας! Σε ένα σπίτι με μικρά παιδιά, επιλέγουμε συνήθως έπιπλα, τα οποία μπορούν να καθαριστούν εύκολα και να επενδυθούν, είναι πιο μαλακά και επιπλέον δεν έχουν απότομες γωνίες. Στην περίπτωση των κατοικιδίων, αντίθετα, απαιτούνται μεν έπιπλα από υλικό που καθαρίζεται εύκολα από τρίχες αλλά και εξίσου ανθεκτικό ώστε να μη μένουν γρατζουνιές. Όσον αφορά τη χρήση του χώρου, εννοούμε πώς σκοπεύουμε να τον αξιοποιήσουμε κατά κύριο λόγο. Για παράδειγμα, ένα χωλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος υποδοχής αλλά και ως χώρος εργασίας - γραφείο. Με βάση αυτό, θα πρέπει να γίνει και διαφορετική χρήση επίπλων και χρωμάτων. 


4. Σχεδιάστε το χώρο. Το βήμα αυτό θα σας λύσει τα χέρια και σίγουρα το έχετε ήδη σκεφτεί ή και υλοποιήσει! Μετρήστε το χώρο σας, υπολογίστε βασικά σημεία του χώρου (παράθυρα, πόρτες, σώματα θέρμανσης) και έπειτα σχεδιάστε πιθανές διαρρυθμίσεις του χώρου. Ξεκινήστε τοποθετώντας τα βασικά έπιπλα δωματίου και έπειτα προσθέστε τα συμπληρωματικά. Για παράδειγμα, στα έπιπλα σαλονιού, επιλέξτε πρώτα τη θέση που θα έχουν οι καναπέδες σας, η τηλεόραση και συνεχίστε με τις πολυθρόνες και τα τραπεζάκια. 


5. Φανταστείτε το! Φανταστείτε τη ζωή σας σε αυτό το χώρο, περπατήστε μέσα στο δωμάτιο. Είναι εύκολη η καθημερινότητα; Είναι πρακτικό να βρίσκεται το τραπεζάκι σε αυτό το σημείο; Πώς θα αισθάνεστε όταν επιστρέφετε από τη δουλειά; Μπορεί να σας φαίνεται περιττό, ωστόσο με αυτό τον τρόπο θα διαπιστώσετε τυχόν λεπτομέρειες που σας έχουν ξεφύγει ή πιθανώς δεν φαντάζουν τόσο ιδανικές στην καθημερινή σας ζωή. 


Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και βρείτε τα πάντα για το χώρο σας! Δημιουργήστε το dream home για εσάς και τους αγαπημένους σας, επιλέγοντας τα κατάλληλα έπιπλα αλλά και συσκευές!


Στο κατάστημα μας φροντίζουμε πάντα να προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Εμπιστευτείτε το έμπειρο προσωπικό μας για να βρείτε μαζί την ιδανική λύση για το σπίτι σας!