O μινιμαλισμός τόσο στα έπιπλα, όσο και στην εσωτερική διακόσμηση είναι εδώ και πολλά χρόνια συνδεδεμένος με τους μοντέρνους χώρους! Ανεξάρτητα από τις τάσεις στα έπιπλα και τα designs, το minimal style παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων.

Στην Ελλάδα, που η πλειοψηφία του κόσμου ζει σε διαμερίσματα, το minimal style μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά, μιας κι ένα από τα χαρακηριστικά του είναι ότι βοηθάει ένα μικρό χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

Το κλειδί, για ν’ αναδείξεις ένα τέτοιο στιλ είναι η επιλογή των σωστών επίπλων! Χωρίς τα σωστά έπιπλα μπορεί το αποτέλεσμα να παραπέμπει τελικά σε κάτι άδειο κι ανολοκλήρωτο, αντί για κάτι μινιμαλιστικό.

Τι είναι το Minimal Style;

Ο μινιμαλισμός στα έπιπλα και το design αναφέρεται κυρίως στην απουσία οποιουδήποτε μη πρακτικού ή διακοσμητικού στοιχείου. Όσα αφορούν αυτό το στιλ έχουν λειτουργικό, συνεκτικό και πρακτικό χαρακτήρα.

Κάποια ακόμα στοιχεία αυτού του στιλ περιλαμβάνουν τα εξής χαρακτηριστικά:

  •           Γήινοι τόνοι και ήσυχα χρώματα, όπως λευκό, μαύρο, γκρι κι αποχρώσεις του καφέ
  •          Απαλό φινίρισμα στους τοίχους, τα πατώματα και τους πάγκους
  •          Μεγάλα παράθυρα και πολλές πηγές φωτισμού
  •          Πολυμορφικά έπιπλα
  •          Εντοιχιζόμενες συσκευές.
  •           Άδειοι κι ανοιχτοί χώροι
  •           Απουσία διακοσμητικών στοιχείων
  •       Απουσία οποιουδήποτε print
  •           Έντονες γραμμές στα έπιπλα
  •          Καθόλου ακαταστασία

Πώς να επιλέξεις Minimal έπιπλα για το χώρο σου;

Καναπές

Ο βασικός κανόνας για τους καναπέδες είναι η απουσία των prints. To ντύσιμο του καναπέ πρέπει να είναι ενιαίο, ενώ θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από έντονες κι αυστηρές γραμμές. Ο καναπές θα πρέπει να είναι κομψός και πολυχρηστικός κι όχι τεράστιος.

Οι πολυχρηστικοί καναπέδες, όπως αυτοί που πέφτει η πλάτη τους ή αυτοί που τραβιούνται από κάτω είναι βασικό στοιχείο για το minimal style ενός σπιτιού, αφού προσφέρουν υψηλή λειτουργικότητα, χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Το ίδιο ισχύει και για τους καναπέδες που προσφέρουν αποθηκευτικούς χώρους.


Διθέσιος Καναπές- κρεβάτι 141/81/92, Viki, Genomax

Τραπέζι

Στα μικρά διαμερίσματα και γενικότερα σε μικρούς χώρους το minimal style χαρακτηρίζει το τραπέζι ως περιττό έπιπλο. Είναι προτιμότερο ένα μπαρ ή μία κουζίνα με νησίδα.

Παρ’ όλα αυτά, αν ο χώρος σου είναι μεγαλύτερος ή αν επιμένεις στην παρουσία τραπεζιού, τότε το τραπέζι θα πρέπει να ακολουθεί τους ίδιους κανόνες που αναφέραμε παραπάνω για τον καναπέ. Αυτό σημαίνει ήσυχες κι αυστηρές γραμμές, καθαρά χρώματα και φυσικά, πολυχρηστικότητα.


Τραπέζι κουζίνας πτυσσόμενο 24-140/75/70 εκ. Julia, Genomax

Καρέκλες

Οι καρέκλες θα πρέπει κι αυτές να είναι απλές, με ήσυχα χρώματα, χωρίς prints και ν’ ακολουθούν το ίδιο στιλ σ’ όλο το σπίτι. Θα πρέπει δηλαδή, να υπάρχει συνοχή ανάμεσα στις καρέκλες της κουζίνας και τα σκαμπό. Πολύ ωραίες επιλογές για το minimal style είναι οι μεταλλικές ή οι ξύλινες καρέκλες.


Καρέκλα Αναδιπλούμενη με ύφασμα, ANGEL JACQUARD, Genomax

Κρεβάτι

Η διακόσμηση ενός υπνοδωμάτιου σε μίνιμαλ γραμμές μπορεί να είναι πραγματικά αποτελεσματική, μιας και δημιουργώντας έναν ελεύθερο και τακτοποιημένο χώρο μπορούμε να πετύχουμε πιο ξεκούραστο ύπνο. Οι απαλοί και γήινοι τόνοι επίσης, θα βοηθήσουν στη χαλάρωση.

Το ίδιο ισχύει και για τις μεγάλες ντουλάπες, που εξυπηρετούν την τάξη, γι’ αυτό και τις προτιμάμε σε αυτό το στιλ. Επίσης, μπορείς να συμπεριλάβεις ένα χαλί, πολλές πηγές φωτός κι ένα απλό κομοδίνο.


Σετ Κρεβατοκάμαρας 3 τεμαχίων 160/200 Renata, με ΔΩΡΟ μηχανισμό ανύψωσης, Genomax


Αναζήτησε όλα τα έπιπλα που χρειάζεσαι, για να επιπλώσεις το σπίτι σου σε minimal style, στην all4home.