Ποια τρόφιμα ΔΕΝ πρέπει να Βάζεις στο Ψυγείο
Τις
περισσότερες φορές, όταν θέλεις να διατηρήσεις ένα τρόφιμο για μεγαλύτερο
χρονικό διάστημα, το τοποθετείς μέσα στο ψυγείο χωρίς δεύτερη σκέψη. Παρ’ όλα
αυτά, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα, που όχι μόνο διατηρούνται καλύτερα σε
θερμοκρασία δωματίου, αλλά αν τοποθετηθούν στο ψυγείο χάνουν και ορισμένες από
τις θρεπτικές τους ουσίες. Έτσι, πρέπει να γνωρίζεις τι μπορείς να τοποθετήσεις
μέσα στο ψυγείο, και τί όχι. Επιπλέον, αφαιρώντας ορισμένα από αυτά τα τρόφιμα
από τη συσκευή σου, θα δημιουργήσεις περισσότερο χώρο, ώστε να την οργανώσεις καλύτερα.
Ας δούμε όμως
πιο αναλυτικά, ποια τρόφιμα δεν πρέπει να βάζεις μέσα στο ψυγείο σου.
Κρεμμύδια και Σκόρδα
Τα κρεμμύδια
και τα σκόρδα χρειάζεται να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, για να
διατηρηθούν. Μέσα στο ψυγείο δημιουργείται υγρασία, η οποία τα καταστρέφει.
Παράλληλα, τόσο τα κρεμμύδια όσο και τα σκόρδο βγάζουν μια έντονη μυρωδιά.
Έτσι, θα έχεις την αίσθηση ότι το ψυγείο σου δεν είναι καθαρό, παρόλο που το έχεις καθαρίσει διεξοδικά.
Πατάτες
Οι πατάτες
είναι κι αυτές από τα τρόφιμα, που αλλοιώνονται μέσα στο ψυγείο. Πιο
συγκεκριμένα, το άμυλο που περιέχουν οι πατάτες μετατρέπεται σε ζάχαρη κάτω από
αυτές τις συνθήκες. Έτσι, θα παρατηρήσεις αλλοίωση στην υφή και τη γεύση της
πατάτας. Για την πιο σωστή αποθήκευση της πατάτας, προτίμησε ένα μέρος δροσερό
και σκιερό.
Ντομάτες
Ένα από τα
τρόφιμα, που συνήθως βάζει μέσα στο ψυγείο είναι η ντομάτα. Ωστόσο, το κρύο
αλλάζει τη γεύση της και για το λόγο αυτό θα πρέπει να τη διατηρείς εκτός
ψυγείου. Επιπλέον, η θερμοκρασία του ψυγείου συμβάλλει στο να φθείρονται οι
εσωτερικές μεμβράνες που έχει η ντομάτα, κι έτσι να γίνεται πιο μαλακή.
Πεπόνι και Καρπούζι
Τα φρούτα
γενικά, όταν μπουν σε χαμηλές θερμοκρασίες χάνουν τα αντιοξειδωτικά τους
στοιχεία. Το πεπόνι και το καρπούζι είναι δύο από τα φρούτα, που θα πρέπει να
τα διατηρείς εκτός ψυγείου, τουλάχιστον μέχρι να τα κόψεις. Έτσι, θα
διατηρήσεις έναν μεγάλο αριθμό από τα ωφέλιμα στοιχεία τους.
Εσπεριδοειδή
Τα πορτοκάλια,
τα λεμόνια, τα λάιμ, και τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή, θα πρέπει να αποθηκεύονται
έξω από τα ψυγείο. Το κρύο τα καταστρέφει και δεν είναι πλέον τόσο ζουμερά. Ο πιο
ιδανικός χώρος, για να τα αποθηκεύσεις είναι μια φρουτιέρα πάνω στον πάγκο της
κουζίνας.
Μυρωδικά
Τα φρέσκα
μυρωδικά, όπως ο βασιλικός, ο δυόσμος, και το δεντρολίβανο, μπορούν να δώσουν
υπέροχη γεύση στο φαγητό σου. Ωστόσο, είναι πολύ ευαίσθητα και χαλάνε εύκολα.
Όταν θα μπουν στο ψυγείο, τα φρέσκα μυρωδικά έχουν την ιδιότητα να απορροφούν
τις οσμές από τα υπόλοιπα τρόφιμα, κι έτσι να χάνουν της ιδιαίτερη γεύση τους.
Για να τα διατηρήσεις, τοποθέτησέ τα πάνω στον πάγκο της κουζίνας σου και μέσα
σε ένα ποτήρι νερό.
Σοκολάτα
Η σοκολάτα, και
ειδικά η μαύρη σοκολάτα, δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο, αν και καλό θα ήταν
να αποθηκεύεται σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος. Το κρύο του ψυγείου αλλοιώνει
τα φυσικά αρώματα της σοκολάτας και επηρεάζει την υφή της. Ταυτόχρονα, η
σοκολάτα απορροφάει τις οσμές και των υπόλοιπων τροφίμων, με αποτέλεσμα να μην
έχει τόσο ωραία γεύση.
Καφές
Ο καφές μέσα
στο ψυγείο αλλοιώνεται και χάνει τα αρώματά του. Για να τον διατηρήσεις φρέσκο
και μυρωδάτο, προτίμησε να τον τοποθετήσεις σε ένα αεροστεγές βάζο σε ένα
ντουλάπι.
Με τη σωστή
αποθήκευση των τροφίμων, μπορείς να απολαμβάνεις υπέροχη γεύση συνέχεια.
Επίλεξε ένα άνετο ψυγείο από το All4Home, που θα καλύψει όλες σου τις ανάγκες.