Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι σίγουρα μια από τις συσκευές που σου κάνουν πιο εύκολη και ποιοτική την καθημερινότητά σου. Ακόμα και τις μέρες, που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, μπορείς να ζεστάνεις γρήγορα το φαγητό που ετοίμασες τις προηγούμενες μέρες. Ωστόσο, οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν πολλούς κανόνες, που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις ένα ομοιόμορφο ζέσταμα. Σε αυτό το άρθρο, σου έχουμε συγκεντρώσει ό,τι θέλεις να μάθεις για τη σωστή λειτουργία αυτής της συσκευής.


Εντοιχιζόμενος Φούρνος Μικροκυμάτων, FXMW 20H70GD, Finlux

Ρύθμισε σωστά την Ισχύ του Φούρνου Μικροκυμάτων

Αν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσες την ίδια ισχύ για όλα τα φαγητά, έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσεις. Κάθε φούρνος μικροκυμάτων έχει διάφορες σκάλες, με τις οποίες μπορείς να ρυθμίσεις την ισχύ του. Έτσι

·         Η ισχύς των 100Wείναι ιδανική για το ξεπάγωμα πολύ ευαίσθητων τροφών, όπως είναι το κοτόπουλo.

·         Η ισχύς ανάμεσα στα 100-400Wενδείκνυται για το ξεπάγωμα διάφορων τροφών. Επίσης, σε αυτή την ισχύ μπορείς να μαλακώσεις το βούτυρο και την κουβερτούρα.

·         Η ισχύς των 400-500Wμπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψήσιμο κρεάτων, μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων.

·         Η ισχύς 500-800Wείναι η ιδανική, για να ζεστάνεις το φαγητό σου.

·         Η ισχύς 800-1000W ενδείκνυται για το ζέσταμα φαγητών που έχουν πολύ νερό, όπως είναι οι σούπες. Ωστόσο, για να αποφύγεις το πιτσίλισμα, στη μέσα της διαδικασίας ανακάτεψε τη σούπα κι έπειτα συνέχισε το ζέσταμα.

Μη Χρησιμοποιείς Μεταλλικά Σκεύη

Τα σκεύη, που απαγορεύονται να μπουν στον φούρνο μικροκυμάτων είναι τα μεταλλικά, όπως και το αλουμινόχαρτο. Τα μεταλλικά σκεύη μπορούν να γίνουν η αιτία για έκρηξη ολόκληρου του φούρνου. Έτσι, αν έχεις αποθηκεύσει το φαγητό σου στο ψυγείο σε μεταλλικό σκεύος ή σε αλουμινόχαρτο, τοποθέτησέ το πρώτα σε ένα πιάτο.


Φούρνος μικροκυμάτων, FMO-2094DG, Finlux

Προτίμησε τα Στρόγγυλα Πιάτα

Όσο για το πιάτο που πρέπει να χρησιμοποιείς στο φούρνο μικροκυμάτων σου, προτίμησε ένα που να είναι στρόγγυλο. Αυτό το σχήμα επιτρέπει πιο ίση κατανομή του φαγητού κι έτσι τα μικροκύματα το ζεσταίνουν καλύτερα. Με ένα στρογγυλό πιάτο θα μπορείς να είσαι σίγουρος πως κάθε σου μπουκιά θα είναι ζεστή, ειδικά αυτές που βρίσκονται στο κέντρο του πιάτου. Επίσης, πριν βάλεις το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων, σιγουρέψουν πως είναι ομοιόμορφα απλωμένο σε όλη την έκταση του πιάτου.

Χρησιμοποίησε ένα Ειδικό Καπάκι

Ορισμένα φαγητά, ειδικά αυτά που περιλαμβάνουν πολύ ζουμί ή σάλτσα, πιτσιλίζουν και λερώνουν το φούρνο μικροκυμάτων σου. Για να γλιτώσεις από το τρίψιμο των καμένων λιπών, μπορείς να προμηθευτείς ένα ειδικό καπάκι για τον φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό εφαρμόζει πάνω από κάθε πιάτο σου και προστατεύει το φούρνο από τις πιτσιλιές. Είναι σίγουρα πιο εύκολο το πλύσιμο του καπακιού, παρά ολόκληρου του φούρνου.

Μην Κλείνεις Καλά τα Δοχεία Φαγητού

Πολλά από τα πλαστικά δοχεία φαγητού, που έχεις για την οργάνωση των περισσευμάτων στο ψυγείο, είναι ιδανικά και για τον φούρνο μικροκυμάτων. Ωστόσο, πρέπει να προσέχεις, αφού δεν κάνουν όλα τα πλαστικά για χρήση στα μικροκύματα. Αν το δοχείο κάνει για το φούρνο σου, τότε θα βρεις ένα σήμα στο κάτω μέρος του δοχείου. Αλλιώς, μπορείς να απευθυνθείς στο κατάστημα από το οποίο τα προμηθεύεσαι. Ένα ακόμα πράγμα, που πρέπει να θυμάσαι είναι πως δεν θα πρέπει να έχεις κλείσει καλά τα δοχείο.  

 

Ο φούρνος μικροκυμάτων προσφέρει ευκολία μέσα στο τρέξιμο της καθημερινότητας. Βρες το φούρνο μικροκυμάτων, που καλύπτει τις ανάγκες σου στην all4home.